Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2014 11:35 - Десет не много популярни религии у нас - 01 - Християнство
Автор: kiselin Категория: Забавление   
Прочетен: 1154 Коментари: 2 Гласове:
1



След много перипетии достигнах до края на първата си т.нар. класация (а вече обмислям да правя следваща). Може би това не е класическия модел, по който хората тук пишат, но на мен си ми прави кеф да го следвам.

И сега по темата. Християнството - непопулярна религия, май съм прекалил със кофеина или съм на нещо по-силно. Не, просто за пореден път хората не знаят. Няма да търся причините защо не знаят, просто допускам че причините са същите, както винаги. Защо да не знаем за християнството. Знаем си ние, нали сме християни и живеем по християнските закони и морал. Празнуваме християнски празници.

Нямам предвид това християнство. Има едно друго християнство, което ни е малко далечно и малко хора са наясно какво точно представлява то. Говоря за т.нар. американско християнство. В обичаните от всички нас Съединени Американски Щати съществува не само религията християнство, а начина на живот християнство, забавлението християнство, хобито християнство, темата за разговор християнство. Не искам да създавам впечатлението че съм против него, просто след нещата които смятам да напиша, някои хора ще се замислят, доколко нормални са тези, които изобщо вярват в тези неща.

Съществуват десетки, даже стотици религиозни групи, секти и подразделения на християнската религия, които свободно тълкуват пасажи от религиозните книги или директно измислят свои собствени. Някои по-известни са Свидетелите на Йехова, Мормоните. Някои от по-странните, за които съм чувал са една малка нудистка секта, в която проповедниците ходят голи, една друга, според която Иисус така и не ни е напускал, а се скита до ден днешен сред нас (като има хора, които са убедени че в момента се подзовава като Бон Джоуви). Но стига шеги и закачки на тема ненормални хора с желание да спечелят от други "глупави" хора.

Кое прави християнството не много популярно у нас.

(18+ в следващия пасаж)

Да започнем с моите любими фундаменталисти, чийто начин на мислене и живот е напълно непознат по нашите земи. Това са хора, които стъпват на религията не като източник на отговори за сложните житейски и морални въпроси - какъв е смисъла на живота, как да се справя с проблемите, как да преодолея загубата на близки. Това са хора, които стъпват на религията като тълковен речник за това как трябва да бъдат устроени живота и обществото около тях - хомосексуалността е грях, сексът преди брака е грях, според някои френската любов не е грях, според други аналния секс също не е, това за изневярата след брака е отворено за собствена интерпретация (ако не мислиш че изневеряваш, значи не е грях). Но стига за секса - земята не е кръгла, еволюцията е лъжа, изкопаемите останки в земята са сложени от дявола за да ни откъсне от вярата ни, динозаврите са били тревопасни, били са дружелюбни, били са на ноевия ковчег заедно с Ной и са живели в мир и разбирателство с хората. Най-силното оръжие на фундаменталистите е тяхната (и тук превода от английски на български ми изневери) ignorance, в превод невежество, макар да смятам че това не е най-точния превод. Невеж е този, който не знае, докато игноративен (както смятам че трябва да е превода) е този който отказва да разбере. Конкретен пример, за който се сещам е пропагандата, с която фундаменталистите излязоха срещу легализирането продажбата на марихуана в щата Колорадо. Интернет е пълен с малоумни изображения, които убеждават колко вредна е тя, на ниво което показва точно това - игноративност. Любимото ми – Марк беше отличен ученик, президент на класа и излизаше с най-популярното, красиво и чисто момиче в цялото училище, докато съучениците му хипита, не го накараха насила да си инжектира една марихуана. Последвалото изображение на плаката е на компютърно анимиран урод, в който се е трансформирал обиновения усмихнат млад мъж, на снимката преди текста.

Да продължим със гореспоменатите мормони. Тъй като в основата си те също са фундаментално … не с всичкия си, е редно да проследим в какво точно вярват. Мормонизмът учи че във вселената има трилиони планети, управлявани от безброй много богове, които преди са били хора като нас. Преди много време на една от тези планети неизвестен Бог правил секс с една от многото си жени, след което се родило духовното дете Елохим. Това духовно дете по-късно се родило отново на земята, заченато от хора. С търпение, обучение, смърт и прераждане Елохим скоро бил издигнат във божество. Елохим е мормонския Бог Баща, който живее с десетките си руси жени на далечна планета до звездата наречена Кола. Там Елохим и жените му, в следствие на безкраен небесен секс създали милиарди духовни деца

На висш духовен съвет Елохим, двата му най-големи сина Иисус и Луцифер, както и няколко други божества трябвало да вземат решение какво да правят с децата. Идеята било да се създаде планета (земята) където духовните деца да живеят, да се учат, да умират и да се прераждат, докато те самите се превърнат в божества. Луцифер предложил да каже на всички тях за този план, превръщайки се в техен владетел, но Иисус оспорил решението му, предлагайки хората да имат право на свободен избор. Преди тръгването Луцифер успял да убеди част от духовните хора да го последват, превръщайки се в дявола, а те в демони, които щели да живеят на земята, но без човешки тела. Тези, които не го последвали, но останали безучастни да последват Иисус потъмнели и се превърнали във негри, като наказание за безучастността си. Тези, които последвали Иисус се превърнали в бели и били истинските наследници на Елохим.

Елохим и една от неговите жени дошли на земята, където представяйки се като Адам и Ева започнали човешката раса, в която трябвало да се вселят духовните му деца. След много години Елохим отново се върнал на земята, за да прави секс с Дева Мария, за да се роди в човешко тяло по-големия му син Иисус. Пораствайки Иисус имал най-малко три жени, всяка от които му родила деца. След своята смърт Иисус се преродил не в Израел, а Америка, където да потърси индианците, истинските наследници на израелтяните. Тогава индианците се делели на тъмнокожи – леймънити и светлокожи – неофити. След много години битки последния останал неофит оставил записи за вярата и историята на мормонството, написани на златни страници.

Много векове по късно млад търсач на съкровища на име Джоузвеф Смит намира страниците и се превръща във първия пророк на мормонизма, приравнен на светец. Според много мормони той е направил повече за мормонизма, вярата и хората от самия Иисус, и затова седи редом с него и Елохим в отвъдното, където съди душите на праведните и грешниците, след смъртта им.

В заключение бих искал да спомена че това са само два примера доколко странна и непозната може да изглежда християнската религия, пречупена през призмата на конкретен човек. Съществуват прекалено много други, доказващи само едно – хората са готови да повярват на всичко, стига някой да им го поднесе по правилния начин.




Гласувай:
1



1. lightsaber123 - Хахаха прозаично глупаво :-)
21.06.2014 12:58
Само като стигнах дотук:

"докато съучениците му хипита, не го накараха насила да си инжектира една марихуана"

Тук се спуках от смях - защото марихуаната не се инжектира - тя се пуши или се слага в сладкиши... Види се не си наясно и ръсиш откровени глупости.

Приятни забавления с писането на безмислици :-)
цитирай
2. kiselin - Благодаря за коментара ..
21.06.2014 18:32
но не ми става ясно аз ли не съм се изразил правилно, или вие не сте прочел това което съм написал.
Ако става дума за първото, може би не съм написал че това не е мое твърдение, а дословно преведен текст от фундаменталистка християнска пропаганда в интернет.
Ако пък вие не сте прочел правилно, както написах става дума за дословно преведен текст от фундаменталистка християнска пропаганда в интернет.
http://i.imgur.com/H1idmcP.jpg
Това е снимката, за която говоря :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kiselin
Категория: Забавление
Прочетен: 60798
Постинги: 56
Коментари: 61
Гласове: 40
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930